Снимка: архив, Reuters
fallback

САЩ предупредиха, че ще реагират бързо, ако сирийският режим използва химически оръжия, особено в провинция Идлиб, която е последната под бунтовнически контрол, предадоха Франс прес и ДПА.

"Нека бъдем ясни, нашата позиция остава твърда и неизменна: ако президентът Башар Асад реши отново да използва химически оръжия, САЩ и съюзниците им ще отвърнат по бърз и подходящ начин", се казва в изявление на Белия дом.

В провинция Идлиб "милиони невинни цивилни са застрашени от нападение на режима на Асад с подкрепата на Русия и Иран", добави Белият дом.

Oще по темата

Още вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Сирия, Русия и Иран да не извършват настъпление в Идлиб.

"Президентът на Сирия Башар Асад не трябва да напада безразсъдно провинция Идлиб. Руснаците и иранците биха извършили тежка хуманитарна грешка, ако участват в тази потенциална човешка трагедия. Може да бъдат убити стотици хиляди души. Да не допуснем това да се случи!", написа Тръмп в Тwitter.

В края на август Русия обвини сирийските бунтовници, че подготвят химическа атака в провинция Идлиб, за която после да обвинят режима в Дамаск, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 5 години

Руснаците ще се поопражняват в бомбомятане видно е! Американците пък ще се заканват. В този район нарочно концентрираха остатъците от ислямска държава и сега ще ги опукат без много зор. Там въобще няма 3 милиона човека. Да са останали 30 хиляди човека не повече.

56

Анонимен

преди 5 години

САЩ реагира само с холивудска продукция. Въздух под налягане са.

55

Аспарух

преди 5 години

Безочието и наглоста на САЩ ,няма граници!!!Както и няма грници на воините исмърта,които САЩ разпалват по Света!

fallback