Снимка: Facebook
fallback

15-годишната Никол Георгиева от Велико Търново, която страдаше от Сарком на Юинг, изгуби битката с коварната болест. Момичето е издъхнало снощи в клиника в Турция, съобщи майка й във Facebook.

Oще по темата

"Силното ми детенце... Бори се до последно със зъби и нокти...Господ ли? Няма такъв...", написа съкрушената майка.

"Бог прибра при себе си още едно малко и красиво Ангелче. Казват, че там, при ангелите, всички са щастливи, без болка, без болести, без мъка и разочарования. Дано е така, дано си на едно по-добро място, в един по-добър свят!", пише още майката.

Последно момичето бе на химиотерапия в комбинация с имуно- и молекулярна терапия в южната ни съседка, пише "24часа".

Преди това специалисти във френския институт "Густав Руси" даваха надежда за успешно лечение, но не успяха да извършат операция и трансплантация на стволови клетки.

Лъчезарното момиче се разболя от Сарком на Юинг на тазобедрената става преди повече от година.

Семейството водеше битка и с Фонда за лечение на деца в чужбина, който дълго време не благоволи да финансира операцията и терапията във Франция. 

Благотворителната кауза за спасяването на Никол обедини хиляди българи, които организираха кампании и базари за събиране на средства.

Впоследствие Фондът за лечение на деца в чужбина отпусна сума за Никол, а родителите и предоставиха събраните до момента пари за спасяването на бебето Мартина от Стара Загора, което пък се бори с левкемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Бг.реалност

преди 5 години

А къде е абсурдистан в цялата тази поредна трагедия? НИКЪДЕ !Чалгария не дава.Тя само прибира.Шанс за живот имат само спасилите се от бг.действителност.

49

Анонимен

преди 5 години

Господ ли? Няма такъв...--------------Ми не му се сърди тогава.

48

Анонимен

преди 5 години

На същя ден си отиде и Божидар Илиев с същата диагноза в турска болница .Родителите дължат пари за лекуването там

fallback