Снимка: Dnes.bg
fallback

Три телефонни измами са станали за ден в Ловеч, съобщават от областната дирекция на МВР.

И тримата потърпевши са жени от града на възраст 71, 87 и 64 години. Те са измамени по идентичен и добре познат вече способ.

Непознат се е обадил на стационарен или мобилен телефон, представяйки се за полицейски служител. Заявил на потърпевшите, че те са набелязани и ще станат жертви на телефонни измамници и за да подпомогнат залавянето на мошениците, трябва да предадат всички налични свои ценности и пари на определени за целта места, а "полицията" после ще им ги върне.

По този начин 71-годишната жена е дала 2290 лева, 200 евро, два златни пръстена и две златни гривни. Осемдесет и седемгодишната е измамена със сумата от 2830, която е хвърлила през терасата, а 64-годишната е оставила под контейнери за отпадъци в центъра на града сумата от 2000 лева.

В районното управление в Ловеч са образувани три досъдебни производства и работата по случаите продължава.

Във връзка с продължаващите телефонни измами, криминалисти от ловешката полиция алармират гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Г.А.Д

преди 5 години

Ако ми падне един такъв измамник такъв купон ще му спретна чееее........няма да иска да е ....

20

Пламен Василев

преди 5 години

Ами като имат пари да ги хвърлят през балконите. Слепите видяха, и глухите чуха, че пари не се дават на непознати. А пенсионерите продължават да ги хвърлят през балконите. Бай Ганювщина.

19

Анонимен

преди 5 години

В България има много глупав народ, щом си хвърля парите от балкона, примерно. Колкото и да му се говори на тоя народ да не прави така, няма "да вдене". Това са хора със сериозни ментални проблеми. Нека хвърлят, безсмислено е дори и полицията да се занимава с техните случаи. *** народ слаба държава.

fallback