Снимка: Flickr
fallback


Опасна мода вкарва все повече пациентки в болници. Американски експерти в пластичната хирургия предупреждават за рисковете от опасността от увеличаване на седалището с помощта на мазнини, или иначе казано по оперативен път да се сдобиеш с т. нар. "бразилско дупе".

Пластичният хирург д-р Йордан Йорданов е категоричен, че при подобни операции опасност наистина има.

"Интересът към "бразилските дупета" се увеличи в световен мащаб. Операцията представлява взимане на собствена мазнина и вкарването ѝ в седалището. Рискът е както в самата оперативна интервенция, така и след нея. Има опасност от мастна емболия, която може да завърши фатално", уточни още специалистът пред Bulgaria ON AIR.

В средата на юли месец се разпространило официално съобщение от специалистите в САЩ, в което пише, че това е хирургична интервенция, която е високо рискова.

"Рискът е 1 на 3000. Този риск е съизмерим с риска от заболяването левкемия. Американците бяха първите, които сигнализираха за това", подчерта още д-р Йорданов.

Той добави още, че никога мастната тъка не се прихваща на 100% там, където е сложена, а винаги някаква част от нея умира.

"Когато става въпрос за планова хирургия, прецизната оценка за здравето на пациента е важен фактор дали ще се състои операцията. Ако има някакво заболяване или нарушено здраве, аз бих върнал или посъветва пациентите да не се подлагат на операция. Винаги съм казвал, че ние сме хора и всеки един от нас е различен, а ние трябва да запазваме това разнообразие", допълни докторът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

До 28 от 25Аха, щом НЕ смятам ,че е нормално да си губя времето с "много гимнастика" или да "вия" като гладен вълк заради "спартанската диета" задължително съм дебелана , която не може да те разбере ;)

26

:)

преди 5 години

До Анонимен 25Можеш да го разбереш само ако не си дебелана. Ако си стройна и стегната по рождение и нямаш излишни килограми, но искаш да коригираш някоя от телесните си обиколки, наистина ти трябва много гимнастика. Може и спартанска диета,ако си здрав(а).По-пухкаво и отпуснато тяло на човек, който води заседнал начин на живот, ще се промени осезателно дори само за половин година, ако започне да спортува и да се храни разумно.

25

До 23

преди 5 години

Аз съм млад аполон желай мен остави кординати да се запознаем по-готин съм от доктора и водещия.

fallback