Снимка: pixabay

Зеленият чай e класическа азиатска напитка, която още преди векове е доказала своето благоприятно въздействие върху човешкото тяло. Знаете ли, че японците пият около 700 мл зелен чай на ден?

Той осигурява на организма важни хранителни вещества. Като най-голям орган, кожата се възползва от витамините и минералите, които той ѝ осигурява, не само, когато го пием, но и когато го прилагаме върху нея.

Как зеленият чай ѝ помага да бъде по-красива и здрава, вижте в следващите редове.

Забавя стареенето на кожата

Ако искате да запазите младежкия вид на кожата си за по-дълго време, пийте зелен чай и го прилагайте върху кожата си под формата на отвара и домашни маски. В него се съдържа катехин, наречен епигалокатехин 3-галат (EGCG), който спомага за редуциране на телесното тегло, намалява риска от образуване на ракови клетки, намалява риска от инсулт, сърдечни заболявания, но също така има благоприятно въздействие и върху кожните клетки. Особено богат на EGCG е зеленият чай матча.

Отстранява пърхота

Зеленият чай може да помогне да елиминирате пърхота, тъй като съдържа противовъзпалителни агенти. Опитайте да миете косата си с шампоан със зелен чай или си направете отвара от него. След като измиете косата си както обикновено, облейте скалпа с охладената отвара, без да изплаквате. За да видите ефекта от тази грижа, трябва да я направите поне няколко пъти.  

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase