Снимка: БТА
fallback

След убийството на "президента" на самообявилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко не може и да става дума за среща на т.нар. нормандска четворка. Това заяви днес пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров, съобщиха Ройтерс и ТАСС. 

"В настоящата ситуация е невъзможно да се разговаря за скорошни срещи в нормандския формат, както искат много от нашите западноевропейски партньори", каза Лавров. Той отбеляза, че Москва все още анализира създалата се "сериозна ситуация".

Oще по темата

По думите на руски първи дипломат убийството на Захарченко е провокация на властите в Киев, целяща да подкопае Минските мирни споразумения, които украинските власти и без това не изпълняват.

Нормандската група е съставена от представители на Германия, Русия, Франция и Украйна.

Александър Захарченко загина на 31 август след експлозия в ресторант в центъра на Донецк. В атентата бе убит неговият телохранител и бяха ранени още 12 човека, някои от които тежко. Правоохранителните органи на ДНР заявиха, че Киев има връзка с покушението, но украинските власти заявиха, че нямат нищо общо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4444 до 48, нищо не разбирам, да не би да има цензура? Питаш нещо, нека да отговоря, добре знам тази материя. Руснаците добре се разшетаха из Грузия и навсякъде гледаха подметките на храбрите грузински войни и малко американски грайфери. Спецназ влезе в пристанището на Батуми и взривиха всички кораби на "могъщата" грузинска флота, напуснати от моряците им. Общо взето, грузинците се отърваха с малко жертви. Нямаше пострадало мирно население.

76

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 53Мен ще ме изтрият, а теб оставиха. Защо? Това политическа линия на сайта ли е?На теб бих ти наврял мусурката в блатото да пориткаш малко!

75

Анонимен

преди 5 години

"...началото ще почне с началото на събитията в Сирия. там ще е мелето."________________________________________Прав си, но защо в бъдеще време? Тази нощ имаше ли кашерна атака срещу сирийската ВВС-база западно от Дамаск или взривовете бяха резултат от късо съединение в елинсталацията на складовете и волтовите дъги изглеждаха като следствие от бомбардировка?

fallback