Снимка: БТА


Тринадесетгодишното момче, което пострада сериозно след инцидент в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София остава за активно наблюдение и лечение в "Пирогов".

Детето бе настанено още вчера в Противошокова зала, с множество порезни рани, в изключително тежко състояние, припомня Bulgaria ON AIR.

В сряда момчето се блъсна в стъклена врата, която разряза артерия на ръката му.

Претърпяло е обаче успешна операция.

Още по темата

"На детето е извършена оперативна интервенция, срязаната артерия е възстановена. Ръката му е топла, храни се добре", обясни на брифинг директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

"Детето е преминало през счупена витрина, тренирало е баскетбол. Контактно и адекватно е, намира се в Детска реанимация за наблюдение", обясни още той.

"Достатъчно хора дариха кръв за раненените от катастрофата до Своге. Имаше кампании в Първа градска болница, благодарим на колегите, които се отзоваха, и на Столичната община. В Бургас също имаше кампания", посочи директорът на болницата.

"Ако има необходимост, ще направим кампания и в "Пирогов". Ще преценим дали има нужда следващата седмица", каза още Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase