Снимка: архив, Reuters
fallback

Изтичане на въздух е било регистрирано през нощта и след това на сутринта на борда на Международната космическа станция /МКС/, но проблемът вече е решен, заяви пред журналисти генералният директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

"През нощта и на сутринта имаше извънредна ситуация на МКС - падане на налягането и изтичане на въздух от станцията. Бяха взети мерки, за да се установи откъде точно идва течът", съобщи Рогозин.

Той уточни, че американският екипаж е преминал в руския отсек. След това са били затваряни сегмент по сегмент, за да се открие мястото на теча. В крайна сметка проблемът е бил локализиран.

Рогозин изтъкна, че неизправността е възникнала на бордовия отсек в руския кораб "Союз МС" номер 739, който се отправи към МКС през месец юни тази година. "Беше открита микропукнатина, резултат на външна повреда. Конструкторите са на мнение, че тя е била причинена от микрометеорит", заяви Рогозин.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Хан Аспарух

преди 5 години

Според мен , " по-здраво " и "по-слабо" няма , нито "по качествено " и " по-некачествено " , има само " По-скъпо " и "По-евтино" .

13

Цецо

преди 5 години

До Явор 1Ще си позволя само да те коригирам мъничко, пише се космонаВти... иначе за другото съм напълно съгласен с теб!

12

kkk

преди 5 години

трябваше да им заключат вратата и да не ги пускат :)

fallback