Сара, Айя и Шахида са съученички. Шахида носи забрадка от 10-годишна и се дразни на опитите на някои политици в Германия да забранят носенето на забрадки в училище.

"Аз съм само на 12 години, но ако ми кажат да сваля забрадката ще им кажа: "Не! Това е мое решение! Не сте мои родители и не може да ми се бъркате", казва момичето.

Сара обяснява, че също иска да носи забрадка, но когато стане по-голяма и е способна сама да вземе свое решение.

Йоахим Щамп, министърът на интеграцията на Северен Рейн-Вестфалия смята, че под 14 години момичетата не са способни да взимат такива решения.

"Най-важното за нас е самоопределението, така че жените, които доброволно решават да носят забрадки да бъдат уважавани от обществото, без уговорки. Целта на тази дискусия не е да ги изолираме, но не бива да принуждаваме ученичките да носят забрадки", казва Щамп.

Много от момичетата обаче твърдят, че доброволно носят забрадки.

Повечето учители се отнасят критично към тази тенденция, но не смятат, че трябва да се прилагат забрани. Вижте още във видеото на Deutsche Welle.

Коментари Напиши коментар

61

Аз

преди 3 години

Исляма е БОЛЕСТ. Дано се открие ваксина, за да не ни погуби!

60

Shark

преди 3 години

Стига с тази толерастия! Има закони и те трябва да се спазват. Божеееее, кога ще се роди нов малък човек с мустачки! Казват че оня през 39-та бил откачен, а тези сегашните, Меркелица и сие са много нормални. Оня поне искрено е вярвал в нещо, а тези са долни, подкупни предатели, които знаят прекрасно що вършат но не може да не се кланят на презокеанския чичко, който дава парички.

59

Ludoto Lenche

преди 3 години

...ot koga edno 12 godishno shte kazva " ne mi se barkaite " ???? Ima zakoni v darjavata v koiato si I te sa zadaljitelni za teb I za roditelite ti !!! Pikla s pikla .a vie se tolerASKAITE OSHTE ...LIBERALNI BOKLUTSI !!!