Снимка: Булфото
fallback

Безспорно благоприятните икономически и финансови показатели в последните няколко години създадоха добра предпоставка за развитие на строителната индустрията, свързана с жилищните имоти в България.

Все по-засилените процеси на урбанизация и миграция към големите градове, информираността и взискателността на купувачите, нарастващото предлагане и ниските лихви по ипотечните кредити, спомогнаха за една много благоприятна среда за развитие на новото строителство у нас.

Ако сте пред дилема на ново или старо строителство да заложите, екипът на Imoti.net ви представя шест промени в новото строителство през последните години, които биха мoгли да наклонят везните в негова полза, посочени от експертът Юлия Теофилова от "Stonehard Holdings".

1. Увеличената енергийна ефективност и устойчивост на сградите във времето;

2. Цялостната визия и все по-добрият облик на сградите ново строителство определено правят впечатление през последните години. Един имот ново строителство винаги се проектира според последните тенденции в архитектурата;

3. Налагането на все по-високи стандарти, контрол и гаранции при степента на завършеност на новопостроените жилища;

4. Все по-голям избор от локации и проекти с иновативен и модернистичен дизайн;

5. Проблемът с паркирането при новите сгради е решен, като още при проектирането е задължително към всеки апартамент да има обособено паркомясто. Това обаче не означава, че всеки собственик на апартамент си го закупува;

6. Имплементирането на нови технологии и "смарт" системи в модерните домове навлезе доста стремглаво през последните години.

Още по темата вижте в Imoti.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

Аха

преди 4 месеца

Номер 169 е поредният панелкаджия, който иска да си продаде *** на цена за ново строителство, но никой не му връзва.За панелка и ЕПК и един лев няма да платя.От строителна фирма до строителна има голяма разлика.Тези които са над 20години на пазара са стари фирми, които нямат нищо общо с новоизлюпените мутри на партийна хранилка, чиито проекти минават без нужното желязо в изкопа.Особено в Малинова долина и Студентски град.

169

Анонимен

преди 5 години

Хора, поживейте под наем в жилище като това, което искате да купите. В същия район. Да, ще загубите малко от парите си за няколко наема, но няма да си хвърлите всичките пари, които повече никога няма да видите нито от наем, нито от продажба, особено сега. Питайте друг брокер, за колко време и пари може да продадете избраното от вас жилище, за да видите ралната му цена. Живея от година под наем в "ново строителство в престижен квартал". За такова пари не бих дал никога! Като инженер видях и защо.

168

JoeLeTaxi

преди 5 години

Плащаш 3 бинки за квадратче,и като премериш вътрешната квадратура,и делнеш пак на ценичката,хубавата малка ценичка,и...а!?! Квадратчето всъщност не било тройчица,а петичка,баце,че и мало више...а честито ти,големио кеф

fallback