fallback

Общ преглед

След конфликт със съседите в тяхното село, Тамара и Юри Байков изоставят цивилизацията и живеят повече от четвърт век в примитивна колиба в гора в североизточната част Беларус, близо до границата с Русия.

Семейството се изхранва от своята мини ферма, в която отглежда зеленчуци и животни. И е категорично – хората не им липсват. Изобщо.

Семейството живеело в село Юковичи, където отглеждало крави и домашни птици. Но съседството с други хора не им харесвало изобщо.

"Мълчанието сега е много добро - само бабата не мълчи, тя говори много", шегува се Юрий пред фоторепортер на Reuters, който заснема живота им.

"Няма хора - няма конфликт", споделя Тамара, сякаш повтаряйки зловещата максима на Сталин - "Има човек – има проблем. Няма човек – няма проблем".

Сега двамата са наобиколени единствено от своите животни, за които признават, че не могат да се разделят с тях дори за ден.

"Ние не можем да оставим нашите животни и птици дори за един ден, а и ние не искаме", казва с усмивка Юри. И допълва, че единственият гост, който е добре дошъл в скромния им дом, е дъщеря им Вероника, която ги посещава няколко пъти в годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

До Е, и?"Ми че то, 1/5 от Българите живеят така."---Така е. Само дето не садят зеленчуци и не гледат животни, ами "бирът джилязу". :)

26

venix

преди 5 години

Това са истинският живот и свобода! А и щом си имат и котчица, всичко си е супер! :) Живот в Природата! <3

25

до анонимен

преди 5 години

Поредните сбърканяци.-----------------------------Бедна ти е фантазията колко много хора са избират имено този начин и форма на живот в САЩ и Канада!!!!!

fallback