Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Стотици чанти, боксерки, чорапи и други изделия, представяни като маркови, но фалшиви, бяха задържани от митничари на Митница "Столична".

Находката е била открита на 15 август в товарен автомобил, превозващ стока от Турция.

Сред редовно декларираната стока - текстилни изделия, те открили и общо над 1720 артикула, които носят световно известни марки и за които е възникнало съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

Открити са 540 чанти с надписи на ZARA, GUESS и TOMMY HILFIGER, 830 спортни долнища с лого на ADIDAS и NIKE, както и 350 мъжки боксерки HUGO BOSS, CALVIN KLEIN и POLO, съобщиха от Митниците.

Наред с това митничарите открили и 4200 чифта недекларирани чорапи, някои от които също носят защитени изображения и надписи на спортни търговски марки.

Стоките са задържани, уведомени са притежателите на марките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Totenkopf

преди 5 години

Неуважаема Вера К. Александрова как се задържа дадена стока била тя и менте? Не се ли казва конфискувана? Задържа се престъпник. Менте стоки - менте журналистка.

8

annybody

преди 5 години

Югоизточна България хукна да пазарува в Одрин, откакто падна турската лира, митьовците тръгнали да спират "интелектуалната" собственост- ментето на крака ти го носят, те го спират на границата. Оставетехората да си шопингуват на воля, иначе изнасят левове и евро.

7

Анонимен

преди 5 години

Турците хванаха очите в Истанбул, сега нашите арестуват пиратските им ***.

fallback