Снимка: БТА
fallback

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио се класира на пето място на финала на 200 метра за жени на европейското първенство по лека атлетика в Берлин (Германия).

34-годишната Лалова-Колио, която е европейска вицешампионка на 100 и на 200 метра от Амстердам 2016, завърши с 22.82 секунди.

Oще по темата

След финала българката каза, че е доволна от участието си.

"Доволна съм. Това участие в този финал беше моя лична победа и на моя екип, които изживяха с мен в последния месец един истински кошмар. Планът беше да дойда тук и да бягам около 22 секунди и да спечеля медал", каза Лалова-Колио в ефира на Евроспорт България.

"Но точно преди един месец лежах на ехография и ми казаха, че не само съм разтегнала, но има опасност и да скъсам бедрен мускул. И като че ли в този момент Берлин ми се изпари някъде в далечината. Преди десет дни, когато в последния момент трябваше да отказвам 100 метра, аз се опасявах дали не трябва да отказвам и 200 метра, защото все още не можех да бягам", каза още българката, цитирана от БТА.

"Дойдох толкова блокирана, изпълнена с толкова много болки и се страхувах страшно много. Вчера беше един много красив и може би най-щастливият ми ден тази година. Днес беше тежко, няма да ви лъжа. Много ми се искаше да бягам. Не направих добре технически бягането си. Мисля, че бях прекалено бърза в първата част. Но съм щастлива. Радвам се, че стигнах до тук и, че участвах", каза още Ивет Лалова-Колио.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 5 години

Ама, чакай, бе! Младите като са по-добри от нея нека с резултати да го покажат. Ивет може да е на 34, а младите на 22, но тя бяга по-бързо. В този спорт поне няма скрито-покрито - резултатите през сезона се виждат от всички. Друг е въпросът, че не е редно да е така, но тук е и питането защо младите нямат резултати, къде е държавата, треньори, съоръженията и тн.

34

Мишо

преди 5 години

Браво ,Ивет!!! Защитавай все така достойно името на България !! А злобните татари нека си мрънкат....

33

Анонимен

преди 5 години

На България и трябват сурови бойци, като Ивет, а не хленчещи недоволници. Всички са голямата работа на приказки, ама като се дойде до реални действия, остават единици. Там е проблема.

fallback