Според австралийски наръчници за хранене червеното месо трябва да се ограничи до максимум 455 грама на седмица. Това се равнява на три или четири парчета варено месо с размер на длан. Твърди се, че прекалената консумация на червено месо може да навреди на здравето и дори да доведе до рак.
Спекулира се, че биологичното животинско месо, е по-здравословно от рутинното произведено месо. Органичните се отглеждат без пестициди и хербициди и не съдържат антибиотици и хормони. Нито един от тези етикети обаче не е стандартизиран и няма законово определение кое месо е органично и кое не, коментират експерти.
Тези, които се смятат за органични, все още използват пестициди. За тях се коментира, че съдържат повече омега-3 мастни киселини, но все още няма научни доказателства за това. Проблем с биологичното месо е и по-високата цена, която може да бъде до два пъти повече от тази на останалите.
Неорганично произведените меса са от говеда, които се отглеждат с хормони, тъй като в Австралия се позволява употребата на естроген, прогестерон и тестостерон за отглеждане на този тип животни.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
35
Анонимен
преди 5 годиниЧетете ли? Австралийски учени са изследвали австралийски зобени животни. Прадядо мибе живял на агнешко и ярешко, мина 90-те. Веганите са промити фанатици.
34
Анонимен
преди 5 годиниДа идат и да го разказват това в Монголия! Или на гаучосите в Аржентина. Може и на ескимосите.А с тези хормони, дето ги блъскат на говедцата си в Австралия, на едни господа им растат цици, на госпожите им - мустаци! На онези им уважавам само "Фостърс" и понякога някое вино, което не е киснато в дъбови стружки.
33
Анонимен
преди 5 години"Месото е много вредно, направо отрова за човека!"Това е и причината всички тревопасни да са гении...Оппааа, май не са... Неслучайно казват "тъпо като уфсъ"...Теорията ти глътна вода като Титаник.