Снимка: Архив, Reuters
fallback

Руската полиция арестува днес около 25 защитници на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, участвали в неразрешен митинг в Санкт Петербург, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Няколко десетки активисти се събрали следобед на Дворцовия площад във втория по големина град в Русия и по този начин нарушили забраната за провеждане на такава демонстрация.

Организаторите бяха заявили, че ще устроят протести от по един човек с искане за свобода на събирането и сдружаването, след като властите в Санкт Петербург отхвърлиха искането им да проведат парад.

Полицията задържала активисти, които развявали знамена с цветовете на дъгата и носели транспаранти. Не се е стигнало до сблъсъци.

През 2013 г. в Русия бе приет закон, забраняващ разпространението на хомосексуална пропаганда.

Миналия месец московската полиция за кратко задържа британския активист за защита на сексуалните малцинства Питър Тачъл, който протестирал край Кремъл в подкрепа на правата в Русия на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Бож.

преди 5 години

В Русия бъка от гейове- затова ги забраняват.

126

Анонимен

преди 5 години

От 132:Само да допълня няколко неща относно морала в Русия:Ако си мислите, че за разлика от американските им връстници, русначетата си учат у тях и ходят на църква, се грешите. Слушали ли сте руски рап,на когото всичли тийнове в РФ се кефят? А да сте чували за алкохолизма? Православни ценности, брат!Иначе, повечето руснаци са запознати с хомосексуалността и доста гейове са открити. Разберете, че да си гей не означава да си травестит. Повечето са напълно "нормални", както и тук.

125

Анонимен

преди 5 години

Всички се правите на големите мъжкари, говорейки против гей мъжете, но редовно мастурбирате на лесбийско порно. Двойни стандарти, а?Големи русофили станахте всички след като Русия зае анти-гей позиция. Ако сега заговорите за мъжествения Путин,Великата отечествена война или за православните братушки руснаци, ще получа направо душевен оргазъм.

fallback