Снимка: Булфото, архив
fallback

След акцията на ГДБОП в Бургас, при която беше разбита банда за разпространение на наркотици, рекет, изнудване, ръководена от несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите е обявен за национално издирване, а до края на деня ще бъде задействана процедурата и за междудържавно.

Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, който следеше операцията на антимафиотите в града.

Oще по темата

При спецоперацията са арестувани доста приближени от наркобоса, но самият той не беше задържан, защото е в чужбина.

Гешев уточни, че разследващите са имали данни, че Митьо Очите ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията в уречения ден, за да няма теч на информация.

19 души са арестуваните при акцията на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас срещу групата за разпространение на наркотици, рекет, палежи и побоища.

Прокурор Гешев не съобщи имената на задържаните и детайли по операцията, за да не попречи на разследването, което върви в момента. 

Бандата е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала и връзки с хора от подземния свят в други части на страната.

Въпреки че не е инкриминирано като престъпление, в един от регистрираните адреси в несебърското село Кошарица били открити роднини на емблематични хора от известна бандитска структура в Плевен, добави прокурорът.

Разследването на групата е започнало от началото на 2016 година. Имало събрани много интересни доказателство, но на този етап от прокуратурата се въздържат да ги обявят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Бесен

преди 5 години

Служителите на каишка и хранилка при Митьо са го предупредили за акцията,за да може да изчезне,а сега вдигат пушилка и уж го търсят.Ако го търсят както търсиха Пелов,най-вероятно Митьо си се пече някъде по плажовете и си живее живота....БОГ да пази България,защото управляващите не могат..

104

Майкави

преди 5 години

Не ни правете на луди, ако искаха сто пъти да е арестуван. Живеем си в мутренски времена, но сега са си озаконени.

103

Анонимен

преди 5 години

На безплатен плаж три месеца боже ми кое платен и ден нема да идат на приморско

fallback