Снимка: Булфото, архив

След акцията на ГДБОП в Бургас, при която беше разбита банда за разпространение на наркотици, рекет, изнудване, ръководена от несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите е обявен за национално издирване, а до края на деня ще бъде задействана процедурата и за междудържавно.

Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, който следеше операцията на антимафиотите в града.

Още по темата

При спецоперацията са арестувани доста приближени от наркобоса, но самият той не беше задържан, защото е в чужбина.

Гешев уточни, че разследващите са имали данни, че Митьо Очите ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията в уречения ден, за да няма теч на информация.

19 души са арестуваните при акцията на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас срещу групата за разпространение на наркотици, рекет, палежи и побоища.

Прокурор Гешев не съобщи имената на задържаните и детайли по операцията, за да не попречи на разследването, което върви в момента. 

Бандата е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала и връзки с хора от подземния свят в други части на страната.

Въпреки че не е инкриминирано като престъпление, в един от регистрираните адреси в несебърското село Кошарица били открити роднини на емблематични хора от известна бандитска структура в Плевен, добави прокурорът.

Разследването на групата е започнало от началото на 2016 година. Имало събрани много интересни доказателство, но на този етап от прокуратурата се въздържат да ги обявят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase