Снимка: БТА

Противопожарната служба в Гърция съобщи, че жертвите от пожарите в крайбрежните райони източно от Атина са нараснали до 91, а 25 души са изчезнали, предаде Асошиейтед прес. Според предишната равносметка жертвите бяха 86.

Още по темата
Огънят лумна на 23 юли. По данни на брюкселския Център за изследване на епидемиологията на бедствията това е най-смъртоносният пожар в Европа от 1900 г.

Повечето жертви са загинали в огъня, но някои са се удавили в морето, бягайки от пламъците. Десетки доброволци гмуркачи, някои бивши "тюлени" от военноморските сили, продължиха да търсят тела в морето, добавя АП.

Сред загиналите има все още неизвестен брой деца, както и четирима чужденци - ирландец, който е бил на сватбено пътешествие, майка полякиня и синът й, и белгиец, чиято дъщеря е спасена.

Споровете за управлението при кризата с пожарите се разгоряха с нова сила днес - дясната и центристката опозиция обвиниха правителството, че първоначално е прикрило броя на човешките жертви, посочва АФП.

Пожарникарите продължават да търсят причините за бедствието, а според правителството най-вероятно пожарите са криминални. Според в. "Катимерини" в предварителния доклад на следствието се говори за престъпна небрежност на жител в района, който запалил сухи листа и клони, посочва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase