Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Подкрепата за консервативния блок на германската канцлерка Ангела Меркел е спаднала до най-ниското си ниво от 2006 г., показа днес проучване, цитирано от Ройтерс.

Според анкетата на "Емнид", публикувана в германския в. "Билд ам зонтаг", подкрепата за християндемократите на Меркел и техните баварски партньори от Християнсоциалния съюз е намаляла с един пункт до 29 процента. За сравнение по време на изборите през септември тя е била 33 процента.

Социалдемократите, които споделят властта с консерваторите в оглавяваната от Меркел коалиция, също са загубили един пункт, смъквайки до 18 процента.

Подкрепата за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" е останала непроменена на 15 процента, а Зелените са се изкачили с 2 пункта до 14 процента - тяхното най-добро представяне тази година.

Преди около месец коалицията на Меркел беше близо до разпадане заради разногласия за миграционната политика. В началото на юли беше постигнат компромис, но напреженията продължават да тлеят. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

?-трета част

преди 5 години

А всъщност германското и австро-унгарското и сие разузнаване и специални служби са били с няколко класи над тези на некадърника ХитлерДа,воювали са срещу Русия,САЩ,Англия,Франция но веднага са загрели че могат да се поздравят с окончателна победа във войната само чрез мърсотииОт там и първата световна война е химическа,както и създала комунизма и ислямизмаОнази немска касичка в уж независима Швейцария е най-виновна за днешното дереже на света за вярващите в силата на парите

54

?-допълнение

преди 5 години

То това германеца-хитлерист невероятна работаТака като го разчоплиш се оказва комунист и марксист влюбен в ислямизмаНа гребена на солидарноста между всички мюсюлмани Османската империя май е трябвало да помете всички французи и англичаниСамо в Русия са успели с план изготвен от истанбулски евреи съставен вероятно по заповед на самия османски султанА както казах всички немски мърсотии са се правили с пари от Швейцария

53

Далновиден

преди 5 години

Я.ловата бабетка е много хитра-в близките 10-15 години белите ще я плюят,обаче след 20-25г,когато се конституира Бундесхалифата,най-голямата джамия в Берлин ще е на нейно име!

fallback