Снимка: БТА
fallback

Гръцките власти не изключват възможността опустошителните пожари в района на столицата Атина да са предизвикани умишлено, съобщава електронното издание на вестник Kathimerini.

В рамките на пресконференция, заместник-министърът за гражданската защита Никос Тоскас загатна, че разследването допуска умишления палеж като възможна причина за трагедията, която отне живота на най-малко 85 души, пише "Фокус".

Oще по темата

"Имаме сериозни индикации за престъпен акт… Много пожари избухнаха за твърде кратко време", заяви Тоскас, като същевременно допълни, че в Мати – градът, най-силно засегнат от стихията, е намерена "подозрителна находка".

Панос Каменос, министър на отбраната и председател на младшия партньор в коалицията на премиера Алексис Ципрас – "Независими гърци", на свой ред заяви, че "това е престъпление от миналото".

"Бреговете на Атина, всички тези имоти, повечето от които – без разрешително, са окупирали крайбрежието без никакви правила", допълни Каменос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

Разбира се че е умишлен палеж някой овчар както е написал друг,така най лесно свалят вината от себе си управляващите никога не са виновни, жалко за хората за цели семейства деца

8

Щерю

преди 5 години

Всяко лято в Гърция едно и също - големи пожари, запалени умишлено. Или са албанците, или е строителната мафия...

7

Анонимен

преди 5 години

Бреговете на Атина, всички тези имоти, повечето от които без разрешително, са окупирали крайбрежието без никакви правила.Като имотите са без разрешително защо ще им дават пари за опустошените сгради при пожарите.

fallback