Снимка: архив Булфото

Убитата тази нощ в Благовград жена е била управител на заведение в града. Тя е била нападната с огнестрелно оръжие. Според прокуратурта извършителят е познавал жертвата си, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред bTV.

Жената се прибирала от работа около 1.00 часа през нощта. Тя е била част от ръководството на известно заведение за хранене в града. Такси я е оставило пред блока, влязла е във входа и именно там е причакана. Нейна съседка я намерила, разказват хора от блока пред "Нова тв".

Още по темата

Хората обясниха, че не са чули изстрели. Открити са стъкла от бутилки. Те смятат, че убиецът е мъж с криминално досие, който доскоро живял с дъщерята на убитата. Преди седмица обаче той пребил момичето и оттогава полицията го издирва. Предстои тази версия да бъде потвърдена или отхвърлена от полицията.

"Нямаме доказателство към този момент за авторство на извършеното престъпление. Продължават следствените действия и към този момент не можем да посочим всички линии за разследване. Издирва се 40-годишен мъж, който е възможно да има съпричастие към деянието, но към този момент доказателства няма", добави тя.

Арнаудова заяви, че преди дни е подаден сигнал от дъщерята на починалата жена до полицията за това, че автомобилът ѝ е бил противозаконно отнет, а преди това неин познат, с който са били близки приятели, ѝ нанесъл телесни наранявания.

"Доколко и дали има връзка между снощното убийство и това престъпление, за което вече се води разследване и днес е трябвало да бъде разпитана пред съдия жертвата от тази нощ, тепърва предстои да изясним", каза още Арнаудова.

Част от квартала в района на убийството е отцепен от полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase