Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се ядосал, че телевизорът на съпругата му Мелания в президентския самолет бил включен на канала на Си Ен Ен по време на едно от пътуванията им в чужбина напоследък, пише в. "Ню Йорк таймс".

Тръмп бил недоволен, че персоналът нарушил правило, според което при всяко пътуване телевизорите, които придружаващите го лица от Белия дом гледат в президентския самолет, трябва да бъдат нагласени да предават предпочитаната от него телевизия "Фокс", а не Си Ен Ен, която той определя като "фалшиви новини".

Гневният му изблик предизвикал "суматоха" в президентския самолет, твърди изданието, което цитира имейл от електронната кореспонденция между служители на Белия дом.

Тази случка е поредният пример за това как Тръмп все повече живее в свят на подбрана информация и пречупва истината през своята перспектива, посочва вестникът.

Сътрудниците му се стараят да го изолират от външния свят, а президентът увеличава усилията си да убеждава своите поддръжници да вярват на него, а не на критиците и съобщенията в медиите.

Засега подходът на Тръмп работи - той продължава да засилва позициите си сред републиканците, както показват редица нови проучвания, изтъква "Ню Йорк таймс".

"Не вярвайте на глупостите, които говорят тези хора - фалшивите новини", каза президентът вчера в град Канзас на годишния конгрес на ветераните от войните в чужбина. "Това, което виждате и което четете, не е това, което се случва", заяви той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase