Снимкa: Reuters, архив
fallback

Извънредно положение в Западна и Източна Атика обяви губернаторът на гръцкия столичен регион Рена Дуру заради двата огромни пожара, които бушуват в района на Атина и принудиха мнозина да напуснат домовете си, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini. Броят на жертвите достигна 50!

Първият пожар тръгна от борова гора в близост до крайбрежното населено място Кинета, на 50 километра западно от Атина и на средата на пътя между столицата и Коринт.

Oще по темата

Второто огнище се намира в района на Пентели, североизточно от Атина. Детските лагери в района са евакуирани, докато десетки къщи и коли са изпепелени, съобщава "Фокус".

Стана ясно, че гръцката брегова охрана е намерила четири тела в морето близо до едно от местата, на което бушуват опустошителните пожари край гръцката столица, предаде Асошиейтед прес. Четирите трупа са на дете и три жени, предаде БТА.

Броят на жертвите на горските пожари край Атина достигна 50 души, съобщи ДПА. По-рано гръцките радио и телевизия ЕРТ съобщаваха за 24 загинали.

Още 26 тела на загинали хора бяха намерени близо до град Рафина, източно от Атина.

Ранените са над 150, предаде ДПА. Според представителя на Бърза помощ Милтидиадис Милонас броят на жертвите може да нарасне, предаде АП.

По-рано прессекретарят на гръцкото правителство Димитрис Цанакопулос съобщи за 20 загинали и за 69 души, настанени в болницата.

Според гръцкия телевизионен канал ERT много от пострадалите се намират в критично състояние.

Повече от 700 души са спасени от специалните служби и от рибари от плажовете, където хората са бягали от стихията.

До сутринта повечето пожари са поети под контрол. Силният вятър, който е помагал на разпространението на пламъците, е стихнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Гост

преди 5 години

Още ли има хора, които не знаят че не се казва стериопор/ стереопор? Казва се стИропор.

59

Анонимен

преди 5 години

За жалост ако стане подобен пожар в София жертвите ще са хиляди .С тази стериопорена изолация блоковете ще горят като факли .Изолацията с нефтени продукти е плод на маймунски мозъци.Така цели градове ще изгорят за минутки при това с отровен газ и дим който трепе за минутки . Отровен дим от изолация и пламаци по 50 метра това е изолацията .Аз са питам защо простите римляни са ползвали камък,тухли и вар за крепостите си ...

58

Анонимен

преди 5 години

50 УМИШЛЕНИ ПОЖАРА НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА СЛЕД КАТО ГЪРЦИЯ ПРОГОНИ АНТИХРИСТИТЕ НА ***!

fallback