Снимка: архив Reuters
fallback

Британският външен министър Джереми Хънт предупреди, че е налице "съвсем реален риск" неговата страна да напусне Европейския съюз догодина без споразумение за бъдещите отношения с Брюксел, което би причинило икономически и политически вреди както на ЕС, така и на Лондон, предаде Асошиейтед прес.

В разговор с германския си колега Хайко Маас в Берлин днес той каза, че Европейската комисия, която ръководи преговорите, като че ли очаква Лондон да се огъне и да отстъпи. "Това няма да се случи", предупреди Хънт.

Германският външен министър на своя страна го увери, че неговата страна "не иска Brexit да се случи в условия на безпорядък". "Ние искаме споразумение", заяви Хайко Маас.

Европарламентът и националните парламенти на страните членки на ЕС трябва да ратифицират споразумението преди Великобритания да напусне съюза на 29 март догодина, както е обявила официално.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

До 14Чакат англичаните "български" съвет и прогнози! Напълнил Пурко путурите но пълен с мерак и газове! :)))))))))))))))))))))

14

До 13

преди 5 години

Що не вземеш да питаш някой от Ситито кво мисли за Брекзита, на когото ще му секнат чистите мънита след отнемането на паспортинга на "великите" английски банки? Къде ще отидат китайските капиталчита? Най-вероятно във Франкфурт. А англичаните ще си бършат задните части с договорите с Бразилия и Индия. RIR UK. Каквото беше, беше

13

Анонимен

преди 5 години

Абе вие от партийно събрание ли излизате , на което се заклейми лошия капитализъм, та пишете измислени коментари , а дори не сте били в UK? UK имат реална икономика, с договори с Китай , Индия и Бразилия, след Брекзита ще изхвърлят незаконните емигранти -познайте къде, на ЕС остана една Германия да тегли икономиката , Скандинавието само наблюдава , Вишеградските не щат и да чуят за Юнкер , Меркел и Макрончо и Австрия като се дръпне ? Седнали да плачат за Англия - типичен БГ манталитет

fallback