Снимка: БТА
fallback

Европейската вицешампионка на троен скок от Прага 2015 Габриела Петрова спечели сребърен медал на Балканиадата по лека атлетика, която започна днес в Стара Загора.

Петрова завърши втора, след като постигна 14.34 метра още при първия си опит. Личният рекорд на българката за сезона е 14.40 метра.

Шампионка стана Параскеви Папахристу (Гърция), бронзова медалистка в зала от световното първенство в Портланд 2016 и трета европейското на открито в Амстердам за същата година, с личен рекорд от 14.74 метра. Така тя оглави европейската ранглиста за годината.

610 състезатели от 18 страни участват на Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора, което продължава тази вечер и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

купен футболист, може да се подържа подготовка на един атлет, от когото се виждат резултати, дори напереки. Да сте видяли такива във футбола? С две думи ми се иска всеки да получи това , което е заслужил, като фиманси за подготовка, тогава ще очакваме повече резултати, а не повече лежачи! А фитболерите, могат да станат държанки на държанките си временно, може това да ги стимулита, да заиграят по-добре?!Правилно мнение!

7

Инфо

преди 5 години

Габи-Джиди, спечели сребро и на дълъг скок, която й е дисциплина за разгрявка. Рекапитулация: пълен комплект медали, като загрявка за Европейското.На 100 и 200 м. М/Ж , + щафетите, 7-мо бой/ж, , висок и дълъг скок...гюле/ж, трипълчейз/м, ....Да не изреждам повече... Само ще кажа, кажа, че ако на атлетите ако не се помага, поне не се пречи(футболни "фенове" хвърлящи бомбички, които нарушават целостта на трасето) Нека помислят, че има и други спортове! С една заплата на некадърен купен ф

6

фен

преди 5 години

Мачкай Габи, ти си номер 1!

fallback