Снимка: архив Reuters
fallback

Рекорден брой деца са били изгубени на плажа това лято, съобщават белгийските медии днес. Поне по 40 инцидента са регистрирани дневно от началото на месеца.

Заради необичайно топлото време сезонът по белгийското крайбрежие е по-дълъг отвсякога, а с това и броят на децата, изгубили се от родителите си. От началото на юли 597 сигнала изчезнали деца са подадени на властите от разтревожените им близки, съобщава службата, организираща спасителите. Всички те са открити и върнати на семействата си.

Цифрата надхвърля многократно статистиката от предходните години, когато са регистрирани съответно 162 (2017 г.) и 247 (2016 г.) разлъчени деца и родители.

Последният инцидент датира от вторник, когато 4 деца между 10-11 години бяха спасени от удавяне в драматична акция, при която двама спасители бяха леко ранени. Децата влезли в морето и били повлечени от течението. Според медиите двама от родителите били на шопинг, оставяйки наследниците си без надзор.

Спасителите смятат, че деца на тази възраст, които плуват добре, могат да бъдат оставени сами край басейна, но не й в морето, където плуването е по-опасно.

Повечето случаи са по-безобидни и децата са били намирани в рамките на 10 минути, не без помощта на специалните гривни, раздавани на туристите, на които родителите записват телефона си, за да могат намерилите малчуганите им да им ги върнат.

750 000 такива гривни са раздадени на туристите този сезон в бюрата за настаняване, от спасителите на плажа, в пощите и дори от компанията за градски транспорт, обслужваща курортите по белгийския бряг.

Освен гривните за разсеяни родители, спасителите на плажа раздават и торби за събиране на боклука, в които летовниците да събират отпадъците си от пясъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Гост

преди 5 години

Идете в Белгия да видите как живеят белите хора.

9

Анонимен

преди 5 години

До ВиготураНа Севрно море, а ти на кое подозираш. Ако си мислиш за Южно китайско море, няма да си прав

8

Анонимен

преди 5 години

EDIN PYT DA PROCHETA NESCHTO VQRNO V DNES

fallback