fallback

Общ преглед

Отборът на Хърватия стана последният полуфиналист на Световното първенство по футбол. Снощи "шахматистите" надделяха над домакините от Русия след  2:2 в продълженията и изпълнение на дузпи.

Oще по темата
Редовното време завърши при 1:1, а в продълженията двата отбора си вкараха по още един гол. При дузпите обаче хърватите показаха по-здрави нерви и след 4:3 ще играят на полуфиналите.

Успехът на Лука Модрич, Иван Ракитич и компания върна спомените на хърватите за златната за страната 1998 година, когато отборът стана трети в света на първенството във Франция. Тогава хърватите отстъпиха на полуфинала от бъдещият световен шампион Франция с 1:2, а в последствие спечелиха мача за третото място.

Сега обаче цяла Хърватия мечтае за още по-голям успех. След снощната драматична победа над Русия хиляди хървати излязоха по улиците на столицата Загреб, за да отпразнуват класирането сред най-добрите 4 в света. Кадри от празненствата в Хърватия вижте в следващата ни галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Слава Україні!

преди 5 години

Героям Слава братi Хрватска

107

Домагой Вида

преди 5 години

Слава Украини!

106

Анонимен

преди 5 години

Антируските платени *** и малкото такива заблудени - не видяхте ли как русите и хърватите играха джентълменски феър плей а не уговорените мачове като Англия-Дания. Сега на Англия съдията и е надеждата. Сигурно ще им сложат някой джендер.

fallback