Снимка: Bulgaria On Air

Финансово грамотни ли сме и знаем ли как да управляваме парите си – на тези въпроси отговаря финансовият консултант, предприемач и инвеститор Стойне Василев в "България сутрин" по Bulgaria On Air.

Според него наравно с писането и четенето, в 21-и век финансовата грамотност е още едно нужно умение. Василев е автор на книгата "Умни пари", но дали ние сме умни с парите си?. Книгата излиза на пазара само след няколко дни и отговаря на най-важните въпроси – как да инвестираме.

"Книгата е цялостен курс по лични финанси и инвестиране. Има теми за кредитите, инвестициите. Ако повишим финансовата си грамотност, инвестирането става чисто техническо действие", обясни Василев.

Според него знанията по лични финанси в България не са големи, но изрази увереност, ще народът ни се ограмотява в това отношение постепенно. Съветът му е гражданите да намерят своя начин на управление на бюджета, а да не търсят универсални решения.

"Много хора допускат различни грешки и една от тях е да се харесаме на другите. Всеки трябва да определи приоритетите си и да ги следва", каза той в "България сутрин".

Стойне Василев обърна внимание на съмнението в специалистите, което демонстрират българите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase