Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

На 29 юни се навършиха 71 години от първия редовен пътнически полет в България. На 29 юни 1947 година JU-52 дава старта с полет Бургас-София, разказва Авиошоу на Bulgaria ON AIR.

Предаването дава думата на щурман Цоло Цолов - с 14000 летателни часа, започнал от военноморската авиация, кап. Иван Вълчинов от селскостопанска авиация, с внука на пилота Андрей Тимев, Андрей Иванов за книгата за дядо му "20000 часа в полет" и с Виктор Веселинов от 9 кл. в професионална гимназия по транспорт Макгахан, получил почетна грамота от Асоциацията на ветераните в българската гражданска авиация и Асоциацията на българските авиокомпании - съорганизатори на събитието.

Във втората част на епизода Александър Богоявленски показва как минава един ден на симулатора. Обучението се провежда в Sofia Flight Training Center в северната част на летище София. Богоявленски "каца" на летище Варна в поредицата Стани пилот.

Гледайте целия епизод във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Цветан Караилиев

преди 5 години

До Анонимен 9 Може би и да има по-кретенско писание от Вашето,но аз не се сещам за такова!С часове мога да Ви разказвам,опирайки се на документи,за творчеството на проф.Цветан Лазаров,и кой от съветските другарчета е уредил България да няма самолетостроене!А Вие си сменете алкохола,вземайте си лекарствата редовно,и ако Ви остане мозъчен ресурс(едва ли)прочетете поне историята на българското самолетостроене.Нали сте ходил на училище поне до 8-ми клас,макар че не личи

11

Анонимен

преди 5 години

A ZASHTO IVAN KOSTOV NE E V ZATVORA?

10

Батко

преди 5 години

Номенклатура. Знам от първо лице.

fallback