Снимка: архив, БулФото
fallback

Месечната инфлация за май е 0.3%. Инфлацията от началото на годината е 1%, а годишната инфлация за май 2018 г. спрямо същия месец на миналата година е 2.6%, по данни на НСИ.

През май 2018 г. спрямо предходния месец са се увеличили цените на хранителни продукти и безалкохолни напитки с 0.2%, облекло и обувки - с 0.7%, транспорт - с 2.6% и др.

Цените на алкохола и тютюневите изделия остават на равнището от миналия месец, както и тези за жилища, вода, електроенергия, за здравеопазване.

Намаление има при съобщенията с 0.4% и при развлеченията и културата - с 1.3%.

Цените на стоките и услугите от малката кошница за най-нискодоходните 20% от домакинствата са се променили спрямо предходния месец в посока увеличение за нехранителните стоки и услугите - с 0.1%, а намаление има при хранителните продукти - с 0.4%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 5 години

Това за горивата е фактор, но е вярно съшо и че търговците на всичко, от апартаменти до дъвки имат за цел да продават колкото се може по-скъпо (една стока струва толкова, колкото някой е готов да плати за нея), съответно не спират да пробват и "опипват" пазара, вдигайки полека-лека цените. И след като на малката по процент, но достатъчна като брой група с високи доходи не им прави впечатление и продължават да купуват, тогава защо да не вдигат цените? Пък другите никой не го интересува...

29

Анонимен

преди 5 години

всичката крадлива *** г.рберастка трябва да се измете както и останалите техни партньори

28

цун кай уй

преди 5 години

Квото беше ,беше от сега нататък съм поставил задача на министрите да намерят много пари за магистрали ,белене и модернизация на армията също така искам увеличения на полицейския състав .Ще играй камшика и раята ще плаща ,кат по филмите.

fallback