Снимка: БТА
fallback

Руският президент Владимир Путин заяви, че борбата с тероризма е приоритет за оглавяваната от Москва и Пекин Шанхайска организация за сътрудничество, предаде Асошиейтед прес.

На срещата на върха на ШОС в китайския град Циндао Путин посочи, че организацията е одобрила ново споразумение, в което са заложени планове за съвместни усилия за борба с тероризма през следващите три години.

Oще по темата

В ШОС влизат Китай, Русия, четири бивши съветски републики от Централна Азия, Индия и Пакистан.

По думите на Путин новото споразумение на организацията за борба с тероризма предвижда съвместни учения, обмен на сведения и извършване на съвместни действия за борба с тероризма. Той подчерта, че е необходимо ШОС да следи внимателно обстановката в Афганистан, за да парира заплахите от екстремисти в тази страна.

ШОС е основана през 2001 г., централата й е в Пекин. Първоначалният й замисъл е да служи като средство за уреждане на гранични спорове, борба с тероризма и косвено като противовес на влиянието на САЩ в Централна Азия след американската инвазия в Афганистан, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

Руснаците не са мръднали и на сантиметър след Втората Световна.Все едно име в главата.САЩ и как ще борим и разпадаме САЩ.Сякаш на планетата няма други държави.На всякъде им се привиждат американци които ги нападат.

27

Анонимен

преди 5 години

Путин изглежда че много го сърби гърба. Ще се намери и кой да го начеше хубаво.

26

Proroka Oleg

преди 5 години

До Анонимен - дa кажеш че Путин е никой.........трябва да имаш сериозен ментален проблем. Каро повечето русофоби. Мразят ама не могат да обяснят защо )))

fallback