Източник: Reuters

Лятото е все по-близо, замисляме се за плаж, море, изобщо за много приятни пътувания. Но дали кърменето би ви създало проблем през лятната почивка? 

Ето няколко съвета...
 
Планувайте пътуването с много почивки. Ако ви предстои дълго пътуване, проучете къде по пътя можете да спирате, за да кърмите. Повечето специалисти са на мнение, че бебета под 6 месеца, които са изцяло на кърма, нямат нужда от вода. Кърмата, с която се хранят, е абсолютно достатъчна да задоволи нуждите им от течности и да не се стига до дехидратация. Именно по тази причина кърменето през горещите дни трябва да е възможно по-често.
 
Ако пътувате със самолет. Избягвайте средно място. Опитайте се да запазите място до прозореца или до пътеката, така че от едната ви страна да няма човек. Не за да се криете, докато кърмите, ако бебето рита или се върти, може съседът ви по място да не е много доволен. Кърмете бебето при кацане и излитане. Преглъщането ще намали налягането в ушите и дискомфорта.
 
Запознайте се с правата си. Проучете как стои въпросът с кърменето на мястото, където отивате – къде може и къде не може да кърмите. Някои страни имат строги правила за кърмене на обществени места. Спазвайте ги.
 
Имунизации. Уверете се, че всичките имунизации и реимунизации, които трябва да имате, са направени. Попитайте педиатъра си дали няма нужда от някаква специфична ваксина за мястото, където заминавате.
 
Кърмачетата също усещат часовата разлика. Не само, че усещат часовата разлика, но това може да ги направи плачливи и раздразнителни. И вие, и бебето може да имате нужда от няколко дни, за да привикнете към новите условия. Кърменето със сигурност ще подпомогне адаптацията. Твърде вероятно е графикът ви за кърмене да се обърка в новата часова зона. Бебето най-вероятно ще се придържа към досегашните си часове за хранене. Ако искате да пренастроите графика, ще са ви нужни няколко дни, до седмица.
 
Още полезни за пътуващите кърмачки съвети може да откриете на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase