Снимка: Архив, Reuters
fallback

Германските власти арестуваха четирима иракчани, за които се предполага, че са членове на групировката "Ислямска държава". За един от тях се смята, че е извършил нападения, при които са били убити и ранени американски войници, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Федерални прокурори казаха, че мъжете са задържани вчера в западногерманските градове Дортмунд и Ботроп и в окръг Амберг-Зулцбах в провинция Бавария.

Според изявлението 27-годишният Мохамед Рафеа Ясин вероятно е станал член на ИД в родния си град Рутба през 2006 г. Предполага се, че той е помагал за изработването на самоделни взривни устройства, използвани при 12 нападения.

Прокурорите казаха, че при 10 от тези атаки са били убити и ранени американски войници, а при останалите две - членове на иракските сили за сигурност и мирни иракски граждани.

И четиримата задържани са напуснали Ирак в средата на 2015 г. и малко след това са дошли в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Бай Иван

преди 5 години

Да ги пускат веднага ,как може такова нещо,това либерално ли е ,имат права да се взривят където искат и да заколят когото си поискат,иначе какъв ЕС сме ,станахме диктатура ,къде отиде демокрацията ;) ????

4

Анонимен

преди 5 години

Че тя и баба Шмъркъл вече си призна че е знаела повече от година че една от службите им за бежанци е издавала документи на предполагаеми екстремислти. Какво се чудите че са намерили 4-***? По-страшно е колко още не са открити

3

Анонимен

преди 5 години

Това каква новина може да е?

fallback