Снимка: Булфото, архив
fallback
 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Така се преминава жп прелез при пусната бариера и червен светофар

Публикувахте от Atanas Churkov в 7 юни 2018 г.

Полицията проверява случай от община Разлог, при който училищен автобус, пълен с деца, е преминал жп прелез при спусната бариера и червен светофар. Проверката е започнала след като в социалните мрежи е разпространен видеоклип.

Малко след 7:00 часа тази сутрин ученици от помощното училище в село Горно Драглище са тръгнали с училищния автобус към дневния център за деца с увреждания в Разлог.

На жп прелеза на теснолинейката край село Баня шофьорът е преминал през релсовия път при спусната бариера и сигнализиран в червено светофар.

След като случаят стигна до институциите, отговорни за учебните заведения и безопасността на децата, местната власт в Разлог, полицията и Регионалното управление по образование са започнали проверка.

Шофьорът на автобуса вече е дал обяснения пред областния началник на Образователното министерство Ивайло Златанов.

"Беше дал едни устни обяснения след моето обаждане. Бариерите са били повредени, те са спуснати, а времето, в което той преминава, е далече от времето, в което преминава влака. Това му е дало основание да се търкаля с автобуса през жп прелеза", каза Златанов пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Шаран-БГ

преди 5 години

Четете коментар 14 и продължавайте "да биете с тояги", "да бесите", да вкарвате в затвора" водача !!Защо не се изказа един жепейец, специалист по прелези и автоматични бариери ??Като виждате прашинката в окото на шофьора, защо не виждате гредата от прелезна бариера в очите на Транспортното министерство ??Който не е висил с часове пред ЖП прелез, само той може да бъде толкова едностранен и краен!!Шофьорът на кладата !!!

16

Анонимен

преди 5 години

Добре, да решим, че бариерата е била развалена, но и светофарът ли е бил развален? Да преминеш при червен сигнал си е груб нарушение на безопасността без значение има ли бариера или не. Така, че не ми излизайте с номера, че е знаел разписанието на влаковете. Просто е имал късмет, че не е станала някоя беля.

15

наблюдател

преди 5 години

Съвсем логично обяснение.

fallback