Доналд Тръмп. Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Русия трябва да присъства на срещата (на Голямата седморка), трябва да бъде част от това", каза Тръмп пред репортери.

Русия бе изгонена от елитния клуб през 2014 г. заради анексията на Крим и подкрепата за сепаратистите в Източна Украйна, припомня АП.

Агенцията отбелязва, че американският специален прокурор Робърт Мълър води разследване за евентуален таен сговор между предизборния екип на Тръмп и Русия за президентските избори в САЩ през 2016 г., пише БТА.

От своя страна Канада обяви, че не е променила позицията си и остава против връщане на Русия в Г-7. Това заяви днес говорител на канадския премиер Джъстин Трюдо, цитиран от Ройтерс.

Новият италиански премиер Джузепе Конте обаче подкрепи предложението на Тръмп за връщане на Русия в Г-7, предадоха Ройтерс и ТАСС. "Това е в интерес на всички", написа Конте в Туитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

La France

преди 5 години

Тръмп е клоун и реднек. Успех на Макрон & Vive la France!

18

НЕ СТАВА

преди 5 години

ПО никакъв НАЧИН..Поят ги с наркотици и ги облъчват с пси препрограмиращи клипове .,..ПОне ПУтин да остане НОРМАЛЕН.Видя се че презобените със спец наркотици западни лидери нагло подкрепиха всички кървави метежи срещу свободни страни членки на ООН>Подкрепиха и метежи срещу АНкара и Киев.ПОдпомогнаха окупация на най важната руска республика Украйна .БЕз малко д а подпалят ЯДРЕНА ВОЙНА>

17

гнездотона осите Г-7

преди 5 години

Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7, защото отчетливо видя и разбра, че тн елит, събрал се в Канада, тежи по-малко в глобалната политика от государя Владимир Путин и председателя Си Джин Пин, срешнали се в Пекин и определящи бъдещето на света.

fallback