Снимка: Булфото

Избягалият преди два месеца затворник Владимир Пелов бе убит снощи при престрелка в Ботевград от криминално проявения Марио Панчев.

Самият Панчев е в реанимацията на "Пирогов", откаран е снощи в много тежко състояние и е претърпял няколкочасова операция.

"Все още има опасност за живота му. На този етап лекарите на се ангажират с прогноза за живота му", съобщи за Bulgaria ON AIR говорителят на болницата Мария Пойразова.

Още по темата

Пелов и Панчев са се срещнали снощи в центъра на града. Двамата са стреляли един срещу друг, Пелов е убит с три куршума.

Въпреки многото камери в района, нито една не е записала инцидента. Преки очевидци на престрелката няма, а живеещи в съседните сгради са сметнали шума за детска игра.

Ботевградчани казват също, че Владимир Пелов и Марио Панчев са били приятели, а разследващите не изключват двамата да са извършвали криминални деяния в миналото.

Органите на реда предполагат, че най-вероятна причина за престрелката са неуредени финансови взаимоотношения.

Според друга информация Панчев е свидетелствал срещу Пелов, след което бившият затворник е получил тежката присъда за убийство.

Очаква се повече светлина за случилото се да дадат показанията на Марио Панчев, който обаче остава в тежко състояние и засега не може да бъде разпитан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase