Източник: Reuters
fallback

С наближаването на летния сезон все повече започваме да се оглеждаме в огледалото и да си казваме, че трябва час по-скоро да направим нещо, за да се отървем от излишните килограми. Често обаче прибягването до така изкушаващите ни редуциращи диети, които обещават да свалим 20 кг за месец, далеч не е най-добрият избор. 

Преди да започнем да поставяме основите на т.нар. „правилен диетичен режим”, с който ще постигаме желаното тегло едобре да обърнем внимание на някои важни и често подценявани факти.
 
Какви са хранителните ни навици – вид на храната, която консумираме, калораж и честота на храненията?
 
Трите най-големи грешки, които се допускат в структурирането на един хранителен режим са следните:
 
1. Липса на три основни хранения.  
 
Често закуската се пропуска от повечето хора и като най-обилно основно хранене за деня остава вечерята. Организирайте добре деня си и намерете време за закуска! Нека тя да бъде достатична богата и разнообразна. Включете в нея бавни въглехидрати, например овесени ядки, които ще ви държат ситост до обяд или стил „английска закуска”, включваща белтъци, мазнини и въглехидрати. Не пропускайте обядът, в който може да има супа, салата и някакъв протеин – например печено пиле, риба или пържола на скара. Оставете вечерята да Ви е най-малкото хранене за деня, като в нея наблегнете основно на зеленчуците.
 
2. Прехранване с храни и напитки, даващи ни "празни" калории. 
 
Всеки един от нас минавайки прага си на глад, прибягва до нещо бързо за хапване – например сладкиш, кекс, бисквитка, бонбон и други. Вероятно Ви е правило впечатление, че много скоро след приема им,  чувството на глад е в още по-големи измерения. Този тип храни носят т. нар.  „празни” калории, защото те нямат хранителна стойност, т.е.  няма да Ви нахранят, но влизат в общия калорием прием за деня! В тази група се включват и всички газирани напитки, и натурални сокове, съдържащи захар. В такива моменти по-добре си дайте почивка и отделете време за истинска храна, която ще Ви нахрани и ще Ви даде сили след това да продължите с работния процес!
 
Още препоръки за навлизане във форма до лятото ще откриете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Сетили се. То от един месец вече е лято, те още имали време... Кога, за Септември ли?Тренирайте си по малко и редовно. Това е рецептата. Щом досега не сте, догодина ще сте готови. По килце на месец да сваляте, това са 12 кила за година. Не става да се тъпчеш с *** и да лежиш 11 месеца, после за 1 месец да свалиш 20кг, щото "идвало лятото". То ако ставаше, всички щяхме да сме с перфектните тела. Ама ние улавите целогодишно ходим да блъскаме по залите, нали...

7

Анонимен

преди 5 години

Това с 20 кг за месец е правено от единици, а други умряха. DNP (2,4-динитрофенол), само че е доста токсично и няма антидот, като често се получава "изгори за да светиш". Другото е ъндърграунд ендокринология, или дране на балъци.

6

Божието Слово не

преди 5 години

всичко преминава Божието Слово е вечно не

fallback