Снимка: Bulfoto, архив

Още подробности излизат по кървавото престъпление, което стана в Слънчев бряг. 37-годишният Михаил Станчев застрелял хазартния бос Коста Николов-Маджурина със служебното си оръжие - пистолет "Макаров", според разследващи.

Назначените експертизи потвърдили предположението на криминалистите, че собственикът на казина е убит с оръжието, открито в колата на Михаил, когато направил опит да напусне страната през ГКПП Лесово в нощта на 3 юни.

Той сам предал пистолета и не е оказал съпротива при задържането му. Стрелецът вече е с повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство, за което законът пердвижда от дори доживотен затвор без право на замяна.

Очаква се на 5 юни в Бургаския окръжен съд да се гледа делото за мярката му за неотклонение. Прокуратурата ще поиска задържане под стража за 37-годишния стрелец.

Още по темата

"Мъжът направи самопризнания, съдейства на разследването. Ревност е основният мотив. Симона му е споделила, че шефът й я е тормозил, но същевременно е проявявал типично мъжко отношение към нея - внимание, ухажване, водил я на вечери.

Това е породило у него една необуздана ревност. Интимните им отношения датират от много скоро, от 1 май", коментира окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който е категоричен, че няма никакви данни за поръчково убийство", пише "24 часа".

"Става дума за убийство, извършено от ревност. Задържаният споделя, че между него и Симона са се породили много силни и сериозни чувства. И в този момент се намесва един друг мъж, който започва настойчиво да ухажва момичето", допълни прокурор Чинев.

Тежко остава състоянието на фаталната красавица Симона Тодорова. 22-годишното момиче от Дряново, което е прието в реанимацията на УМБАЛ Бургас, с огнестрелна рана в главата, е на командно дишане, в медикаментозна кома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase