България спечели бронзовите медали в отборното класиране и в многобоя при ансамблите на европейското първенство по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара.

Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, който водеше в класирането след първия ден на надпреварата вчера, днес допусна грешка (излизане на уред и гимнастичка извън терена) в съчетанието си на три топки и две въжета и получи оценка от 18.650 точки.

България събра 41.750 точки в многобоя при ансамблите, след като вчера получиха 23.100 за композицията с пет обръча. Титлата в многобоя при ансамблите завоюва Русия с 43.625 точки, а на второ място е Италия с 42.900 точки.

В отборното класиране, което е съставено от представянето на девойки индивидуално и ансамбъл жени, България се нареди на трето място със 140.600 точки. При девойките участваха Татяна Воложанина, Ана Келман и Елизабет Йовчева.

Отборно шампион стана Русия със 151.425 точки, а на второ място е Украйна със 141.000 точки. Татяна Воложанина се класира за финалите и на четирите уреда при девойките. Ансамбълът на България също ще играе и на двата финала в неделния ден.

Европейското първенство завършва утре с многобоя при жените с участието на Катрин Тасева и Невяна Владинова.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase