Мястото на стрелбата. Снимка: Reuters
fallback

Известен руски журналист беше убит в Киев, съобщи Ройтерс, като се позовава на украинската полиция.

От там уточниха, че става дума за Аркадий Бабченко, който бил застрелян в дома си.

Мъжът е починал от раните си, след като е стреляно в гърба му. При пристигането на линейката той все още е бил жив, но е починал на път за болницата.

Полицията разследва причините за убийството.

Бабченко, който е ветеран от войната в Чечения, беше яростен критик на руския президент Владимир Путин. Поради тази причина той реши да напусне Русия и да живее в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 5 години

Излезе новина, че ЖИ ВОТ НО ТО предател на родината си е живо. Ха сега медиите да се извинят на русия и народа и за поредната си гнусна кампания.

57

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 49"Дано това убийство обаче доведе до още руски санкции защото си ги заслужават пия.ниците заради руските *** в чата"Ти изби рибата! Сега мен ще ме обявиш зо руски *** и ще ми вмениш вина, заради която ще патят горките руснаци! А първата част на писанието ти е вярна - наистина защо да го правят преди ЧМ 2018? Това може да дойде само в главите на укропските трезвеници...

56

ми той умрял ма

преди 5 години

то се убиват критиците на Путин в Англия и Украйна! Как не убиха един критик на Путин в Австралия, Япония, Индия, Венецуела, Германия, Франция, Италия, Испания..?Как бе?

fallback