Снимка: Dnes.bg
fallback

Близо 33 000 лв. са "приходите" за телефонни измамници, получени от три доверчиви пенсионерки в Смолян за последните 20 дни, според справка на ОД на МВР.

Последният случай е със 72-годишна жена, хвърлила от терасата 8 000 лв., мислейки че помага на полицейска операция. Жертвите на ало-рекетьорите са разговаряли в продължение на часове с мнимите полицейски служители. Дългият разговор е един от сигналите, че се обажда измамник, като в някои от случаите обажданията продължили 3-4 часа, уточняват от полицията.

И в трите случая измамниците се представили за полицаи, които търсят съдействие за разкриване на телефонна измама. В продължение на часове възрастните жени били убеждавани да помогнат за разкриването на телефонни измамници, които ще се обадят по-късно.

Всичките налични пари и бижута били нужни, за да се помогне на полицейската операция. След получаване на сумите, фалшивите полицаи звънят отново и следват нови часове разговори, докато измамниците се отдалечат и избягат.

От полицията напомнят за пореден път, че няма подобна практика да се искат пари от граждани по какъвто и да е повод за разкриване на престъпление.

Полицейската дирекция в Смолян обявява телефон 0301 35 323, на който гражданите ще могат денонощно да се свържат с полицейски служител, ако получат съмнително обаждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

роб на влаЗта

преди 5 години

Имали-дали.....Мръсни дърти кучета...ако ги бяха дали на децата си или на внучетата вместо да ги стискат когато им трябват нямаше да има проблеми.

11

Гражданска война

преди 5 години

Изобщо не обвинявам жениците. Преди години се опитаха и нас да измамят по старата схема, татко,блъснах дете с колата. Много са убедителни! Повярвайте, и на вас може да се случи. Бъдете бдителни! Информация изтича за парите, с които разполагате, от БАНКИТЕ. Освен това, ако сте набелязани, сте СЛЕДЕНИ. Моментът е избран! Например ние искахме да подадем сигнал на момента в МВР, да им съдействаме за ги заловят. Познайте какво реакция, елате да пуснете жалба! Абе, ние чакаме второ обаждане от престъп

10

Анонимен

преди 5 години

Колко се радвам.Дай боже повече такива пенсионери .

fallback