Снимка: Reuters, архив
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова гражданите на Турция да конвертират своите спестявания от долари и евро в турски лири, съобщава Reuters, предаде "Фокус".

Ердоган цели да подсили валутата на страната, която е загубила към 20 процента от стойността си срещу американския долар през тази година.

"Моите братя, които имате долари или евра под вашите възглавници, отидете и конвертирайте парите си в лири. Ще осуетим тази игра заедно", заяви Ердоган по време на митинг в източния град Ерзурум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

204

Анонимен

преди 5 години

Който си запази еврото и доларите в затвора ли ще влиза ? - Тогава първи той и синовете му .

203

Анонимен

преди 5 години

Ердуган и синовете му да дадат пример ! Да си вкарат парите от чуждите банки в Турцияи да ги обърнат в турски лири ! Лирата пада с всеки изминал ден. Не са далече от хиперинфлация, а този човек Ердуган след като вкара интелигенцията по затворите е сигурен, че народа му съвсем е изглупял. Затова ли иска да потъпчи делото на Кемал Ататурк и да вкара властта в ръцете на *** и бурките ?

202

шматка

преди 5 години

Тоя съвсем изтрещя.Нека да даде пример като обърне своите 17млрд долара.Само неговата обмяна ще се отрази положително на лирата.

fallback