fallback


Висок скок в цените на горивата в Гърция. През последните дни там литър безоловен бензин се продава за над 1,60 евро, съобщава

Bulgaria ON AIR.

Ръстът на цените поставя горивата в южната ни съседка сред най-скъпите в Европа. Гърция се нарежда на четвърто място след Холандия, Италия и Португалия. Основната причина е облагането на бензина в Гърция с акцизи и други налози.

Южната ни съседка е първенец по ДДС върху бензина, а консуматорският данък върху горивата е на трето място в Европа. От Асоциацията на собствениците на бензиностанции в Гърция поясняват, че едно евро от сегашната цена отива за данъци.

Непосредствено до границата с България бензинът се предлага за 1,61 евро, а дизелът – за 1,40. Самите гърци обаче много рядко зареждат тук. Те предпочитат да пълнят резервоара си у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Тук дизела е 1.18, а бензина 1.40 евро.

7

Анонимен

преди 5 години

Факт че бензинът е евтин само в пропаднали държави, къде качеството на въздуха и чистотата са под всякаква критика, хората масово затлъстели и болни.

6

Анонимен

преди 5 години

Горивата в Гърция отдавна са на тези нива, може би от 2-3 години. По островите е още по скъп, не знам за какво е всичко това...

fallback