Снимка: Булфото
fallback

Промоутърската компания "Epic Sports & Entertainment" спечели търга за мача по професионален бокс в тежка категория между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт (Великобритания), съобщи ESPN.

Любопитното е, че фирмата "Epic Sports & Entertainment", която е ръководен от Джон Уърт, бивш адвокат на легендарния промоутър Дон Кинг, не представлява нито един от двамата боксьори, но офертата от 1 500 111 долара надвишава предложените 831 111 долара от "Matchroom Boxing", представители на Уайт, както и 801 305 долара от агентите на Пулев - "Team Sauerland".

Българинът ще получи 75 процента от сумата (1125083.25 долара), а за Уайт остават 25 процента (375027.75 долара). "Epic Sports & Entertainment" трябва да представи подписан контракт между двамата боксьори за мача в офисите на Международната боксова федерация (IBF) до 8 юни, а двубоят трябва да се състои в рамките на следващите 90 дни, но не по-късно от 24 август.

Победителят в мача ще стане задължителен претендент за световната титла на IBF срещу носителя на шампионския колан Антъни Джошуа (Великобритания).

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

Човека се е борил да достигне ниво в което да не го бият за купата на "Съветската армия" и няма нищо лошо. Колко документални филми има за добри български боксьори, за които са останали само "българската слава" и страничните ефекти от боя в главата. Няма лошо човек да намери баланса между двете, защото времената са други.

20

Лаик, извинете

преди 5 години

Бау, неговите "***" са заети отдавна, той още не го е взел (1 мл)., ама ти вземи повече брускети, да хрупаме, докто гледаме неосъществимия мач?;)Става ли?

19

Лаик, извинете

преди 5 години

До Анонимен- 16,: Далеч съм от мисълта да ти давам наклон...., помисли за какво плащаш, (а ако не искаш да плащаш *** и взимай, не е лесно, повярвай, ако щеш)? Не аз определям! За момента това е най-доброто изглежда? Ако ти предложат "гребане с лъжици" напр., но в коя какво има е въпрос, какво? Не искам да обиждам никого!;)

fallback