Снимка: Архив, БТА
fallback

Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е преминавал руско-украинската граница, заяви руското министерство на отбраната в отговор на обявените днес изводи на международния екип, който разследва свалянето над Украйна през 2014 г. на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Oще по темата

Според международния разследващ екип ракетата "Бук", която е свалила самолета, е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск, откъдето е била прехвърлена в Източна Украйна.

"Запознахме се с изявленията на днешната пресконференция на представителите на международната следствена група по разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна. Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили никога не е преминавал руско-украинската граница", заяви руското министерство на отбраната.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че катастрофата на Боинга се дължи на използване на украински зенитно-ракетен комплекс "Бук", заяви министерството.

Международната следствена група е изключила от разследването на обстоятелствата показания на свидетели на трагедията, че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили.

Следователите са обосновали изводите си само с компютърно редактирани изображения от социалните мрежи, отбеляза руското министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Боби

преди 5 години

До Анонимен 113Умнико до 2014 година в Украйна се произвеждахаВсички двигатели за военни кораби дизелови и газотурбинниПрактически всички двигатели за ВертолетиГоляма част от ракетната техника включително Космическа такаваИ още каквото се сетиш ОБОРОТ над 60 милиарда$ годишноВ обратна посока се даваше евтин газ и нефт с безумни отстъпкиНовата Майданска Власт прекрати тази търговия - при което хиляди заводи фалирахаВсички недоволни бяха РЕПРЕСИРАНИ НАЙ-МАЛКОТОКрим избягаДонбас се опита

114

Боби

преди 5 години

До Анонимен 112МН17 е свален от Украински БУК което е по неговите силиНаистина ПЗРК не може да го стигне самолет летящ на 10000м височина с 800км/чИ защо на Бунтовниците да се дава GROM Полско производство? Сякаш Русия няма собствени запаси от ПЗРК останали още от времето на СССР и еквивалентни на тези в Украйна?просто ПЗРК GROM са купени на черния пазар и са ПОЛЗВАНИ ОТ БУНТОВНИЦИТЕ - ЗАЩОЗащото СССР ракети имат блокировка за стрелба по СССР самолети ...(разбирай Украински)

113

Боби

преди 5 години

До Анонимен 112ПЗРК стреля на височина 4000 и повече над повърхността от която е изстрелян по цели летящи със скорост до 1600км/ч - тоест самолети летящи със свръхзвукова скоростАн-24/26/30 са турбовитлови транспортни самолети с максимална скорост 500км/чСрещу тези по-бавни самолети енергията на ракетите стига да ги порази на по-голяма височинаРакетите които са ползвали бунтовниците са GROM(има снимки) Полско производствоА Украинците имат в складовете си СССР Игли-1 колкото искаш

fallback