Снимка: архив "Булфото"
fallback

Писмото на избягалия затворник Владимир Пелов все още се проверява от експерти за това дали е автентично и кога е написано, обяви правосъдният министър Цецка Цачева.

Пелов избяга от Централния софийски затвор през април след стрелба. Заради екшъна шефът на затвора бе уволнен, а няколко служители бяха наказани. От беглеца нямаше следа, докато вчера медии и институции получиха отворено писмо от него. В него Пелов обяснява мотивите си да избяга от затвора и твърди, че е несправедливо обвинен.

Oще по темата

Днес Цачева обясни, че според нея е изненадващо, че писмото е изпратено до президента, омбудсмана и телевизиите. Тя допълни и че проверките ще установят автентичността му.

"Това, че писмото се получава сега, не означава, че сега е написано. Но прeди да има повече информация от компетентните органи, не бих могла да коментирам", каза още правосъдният министър, цитирана от "Дарик".

Тя обясни, че от 2015 година са положени не малко усилия за реформи в системата за изтърпяване на наказанията и резултатите се отчитат от Съвета на Европа. 

"В момента сме концентрирани в изпълнение на препоръките по доклада на ЕК по механизма за сътрудничество и оценка. Постиженията се отчитат регулярно на шест месеца. Вече работи и антикорупционната комисия. Убедена съм, че ако стриктно се изпълняват разпоредбите, много скоро ще видим добрите резултати от работата на тази комисия", коментира Цачева. Тя е във Варна, където участва в международна конференция, свързана с процедурите по несъстоятелност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

всичко коз!

преди 5 години

строг мъжествен погледгрозновато женско телосложение и връткава полипичевска ментална култура

18

буквите са умни

преди 5 години

имали изобщо даже некаква синтактичвска роднинска връзка м/у Пелов, Пеловски и Пеньовска с т.н. Лила Половатска, затото Цециту от Плевел знае даже кога е предаден дедо й Николапетковиста на комуниста та она де мое с предимства даулезне у РабФако макър да е била тройкаджика (имасе впредвид шведските тройки по френски език и куртуране)

17

Уважаеми журналисти

преди 5 години

( или дописници),Имате най-малко средно образование: неприемливо е ТОЧНО ВИЕ да не различаватеКОЙ е писал и НА КОГО е писал.Така говорят неуките "шопи".Но Вие различавате двете форми.

fallback