Снимка: Олег ПОпов
fallback

Франция желае България  да се присъедини към Еврозоната. Всички условия са изпълнени, обяви френският президент Еманюел Макрон на пресконференция след Срещата на върха в НДК.

Oще по темата
Макрон изрази надежда, че ще се постигне компромис по темата за законодателния пакет за мобилност в Европа. Днес срещата на върха в София бе съпроводена от протест на превозвачите именно срещу готвените нови регулации на Съюза в сектора. Според представителите на бранша, новите регулации ще доведат практически до унищожаване на този сектор, важен както за България, така и за други страни членки, разположени в географската периферия на Съюза.

"Бих искал да постигнем компромис по темата идните месеци. Ние искаме задълбочена реформа на директивата за командированите работници. Ние сме благоприятно настроени към определянето на правилата, като отчитаме спецификата на сухопътния транспорт в България. Надявам се да постигнем балансирано споразумение през септември, така че да постигнем социална закрила и справедливо решение", каза Макрон на пресконференция след срещата на върха в София.

Попитан кога България ще влезе в Шенген, френският президент отчете качественото охраняване на границите. Той обаче не поиска да се ангажира с конкретно обещание.

По думите му не е отговорно да се бърза с ангажименти, предвид че предстоят реформи в правилата за Шенгенското пространство и Дъблинския регламент.

Макрон видя и перспектива за влизането ни в еврозоната, ако България изпълни всичките изисквания. "Франция желае България да се присъедини към преддверието на еврозоната. Днес всички условия са изпълнени", заключи Макрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

La France

преди 5 години

Благодаря ви г-н Президент! Велика и вечна Франция!

44

Финансист

преди 5 години

За да си го обясните по добре, ще ви обясня просто какво е Валутен Борд?Имаш в резерв на пример 20 млрд. евро Може да напечаташ левове на същата равностойност!Но не и повече.Ако увеличиш резерва на 25 млрд. Евро, значи може да напечаташ левове за още 5млрд. Евро.Ако намалиш резерва с 5 млрд. трябва да извадиш от икономиката левове за същата равностойност.И така!Ако влезем в Еврозоната ще заменим левовете със същата им равностойност от Евровия резерв.Тоест нищо по добро няма да се случи!!

43

Финансист

преди 5 години

Към добро няма да се промени ако приемем Евро.По зле може да стане но по добре няма как! Както знаете от много години сме вързани с Евро чрез валутен борд който е обезпечен с Евро!Което с прости думи означава, че все едно всичко ни е в Евро но го плащаме в Левове!Но ако приемем Евро голяма част от бизнеса ще почне да спекулира с цените! Не си мислете,че ако до сега кг.Сирене е струвало 10 лв ,ще струва 5 евро!!!Със сигурност бизнеса ще спекулира с цените в тяхна ползва!

fallback