Снимка: pixabay
fallback

Знаем, че закуската е първото и най-важно хранене за деня. Известно ни е, че нейното пропускане крие риск от нежелано наддаване на тегло. Но кои други сутрешни навици могат да увеличат обиколката на талията ни?

Прекалено много кафе и недостатъчно вода

Как започвате деня си, вероятно с голяма чаша кафе? Според специалисти по хранене, човек се нуждае от повече вода, особено сутрин. Тялото се е дехидратирало през нощта и след сън трябва да го хидратираме.

Също така водата ще помогне да задвижим метаболизма си и да елиминираме голяма част от токсините в червата. Чаша вода ще помогне и на перисталтиката, което ще намали и риска от запек.

Неподходяща закуска

Какви храни включва закуската ви? Банички, тестени закуски, сандвичи, корнфлейкс? Всички тези храни съдържат голямо количество сол, захари, трансмазнини, повлияващи нивата на кръвната захар, които обикновено сутрин са по-високи.

Високата кръвна захар може да доведе до покачване на инсулина, да провокира апетита ви през целия ден и да продължите да се храните нездравословно и в по-големи порции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Аз да се оплача. Снощи хапнах 4-5 кюфтета и сутринта пърдяx като животно. Жената избяга да пие кафе на терасата.

12

Анонимен

преди 5 години

Най хубавото сутрин е да разтовариш самосвала в клозета.

11

Анонимен

преди 5 години

7 - При мен работи, защото губя всякаква чувствителност. Изтръпване минчак лелюстта. Ама тогава си е просто бреме. Не мога да свърша по 1 час и после ме боли цял ден :(

fallback