Снимка: архив Reuters
fallback

Мюсюлмански учени от три държави издадоха указ, в който заявиха, че съпроводеният с насилие екстремизъм и тероризъм, включително самоубийствените нападения, противоречи на ислямските принципи, предаде Асошиейтед прес.

Седемдесет видни мюсюлмански учени от Афганистан, Пакистан и Индонезия издадоха указа, или фетва, на конференция в Индонезия за начините за постигане на мир и стабилност в Афганистан, опитвайки се да убедят талибаните да се откажат от насилието.

Индонезийският президент Джоко Видодо, който откри еднодневната конференция, изтъкна ангажимента на Индонезия да помага за установяване на мир в разкъсвания от конфликт Афганистан, посочва БТА.

Той заяви, че конференцията е част от усилията на Индонезия да насърчи ролята на ислямските духовници, или улеми, в подкрепа на мира в Афганистан.

Конференцията в президентския дворец в Богор край Джакарта беше организирана от Индонезийския съвет на улемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

повръща ми се

преди 5 години

Не искам да чувам,за исл..

25

Не сме добре

преди 5 години

Обратно правят с е от нагло диверсионни групи целящи да увредят тежко имиджа на мюсулманите..ползват спец наркотици ,зомби отрови,обемно обсебващи оръжия ..НАгли престъпници продаващи все по жестоко вредни съоръжения вкл камери ,обемни скенери нано чипове,микрочипове правят кървави широко рекламирани представления с цел продажба на все по жестоко вредна техника вкл влични и дриги документи

24

Polska

преди 5 години

Точно това е истинското лице на тази ужасяващо военна и политическа доктрина, наречена ислям.

fallback