Снимка: архив "Булфото"
fallback

Буркан с бяла течност се възпламени и рани сериозно пет деца в Добрич. Малчуганите са пострадали при игра, те най-вероятно са целили с камъни буркана.

За това алармира чрез медийна група "Добруджа” Стела Иванова, живееща в блок 2 на Студентско общежитие, пише "24 часа". Тя не е била свидетел на случилото се, но сигнализира по разказа на съседите.

Взривът на буркана е бил доста силен , а дошлите на място полицаи, които по стечение на обстоятелствата са били в района и са го чули, са казали, че не става дума за пиратка или бомбичка.

На мястото пристигнали веднага и линейки, които откарали децата в болница. Едното от тях е изписано, но майката не позволила на малчугана да разкаже какво се е случило.

Блокът се стопанисва от "Жилфонд Инвест”, мазетата му са в окаяно състояние, а живеещи твърдят, че в тях може да се намери всичко.

От болницата в Добрич потвърдиха, че четири от децата все още са на лечение. Те са постъпили в четвъртък около 16 ч.

Единият от малчуганите е с травма на главата и има опасност за зрението. Заради това детето е приведено в Очна клиника във Варна.

Две от пострадалите деца са в отделението по ортопедия и травматология с изгаряния и наранявания на крайниците. Завеждащият д-р Митко Георгиев съобщи, че нямат сериозни увреждания.

Едно дете е в отделението по неврохирургия с гръбначна травма, получена от ударната вълна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

Малки ултраси...

15

Анонимен

преди 5 години

Децата на демокрацията дай им да стрелят по буркани със минохвъргачки и да хвърлят бомби по главите на полицаите, докато гледат дербито от селската лига в столичния евро-коптор.

14

Анонимен

преди 5 години

Тия сигурно са деца на суджушки функционери от Добрич?

fallback